Uutisia

17.6.2024


Viikonloppuna olimme Harrastusten Tori -tapahtumassa Kotkan kauppatorilla. Esittelypisteellä kävi mukavasti porukkaa ja jaoimme mainoksia tulevista tapahtumista.


Kesällä tapahtuukin erityisesti onkimisen tiimoilta: keskiviikkoina 17.7.2024 klo 10-14 ja 21.8. klo 10-14 olemme Kuusisessa järjestämässä onkitapahtumia. Tapahtumissa on tarjolla onkia lainaan ja kastematoja. Suurin kokonaisaalis palkitaan. Tule mukaan koko perheen voimin!


Meidät löytää myös Pyhtään Saaristomarkkinoilta elokuussa pe 16.8. klo 14-16. Siellä järjestetään onkikilpailu, jossa kunkin ikäluokan paras kokonaissaalis palkitaan. Luokkia on neljä: alle 7-vuotiaat, 7-12-vuotiaat, 13-17-vuotiaat ja aikuiset. Osallistuminen on maksutonta, onkia saa lainaan ja matojakin on tarjolla.
27.5.2024


Kotkan seudun yhteysalusten varausjärjestelmä on avattu osoitteessa booking.finferries.fi. Kotisivuilta finferries.fi löytyy myös linkki järjestelmään.


Pyydämme asiakkaitamme tutustumaan varausjärjestelmään ja varaamaan yhteysalusmatkansa uuden varausjärjestelmämme kautta.Varausjärjestelmässä varataan paikka matkustajille, ajoneuvoille ja rahdille enintään kaksi viikkoa ennen toivottua lähtöä.


Uusi käyttäjä rekisteröi itsensä osoitteessa booking.finferries.fi, jonka jälkeen voi aloittaa matkan varaamiseen.27.5.2024

Kevätkalastussafari järjestettiin Luovissa viime viikonloppuna. Mukana oli seitsemän osallistujaa. Samalla päätettiin syyskalastussafarinn ajankohdaksi 25.-27.10.2024. Näillä näkymin paikkana on myöskin silloin Luovi.
20.8.2023

Järjestämme järjestyksessään yhdennentoista kalastussafarin Kotkan Kirkonmaan saaressa, Koivusalon tilalla syyskalastussafarin lokakuun 13.-15. päivä. Lue lisää.
20.8.2023
Yhteistyökumppaniemme kanssa järjestimme onkikilpailun Pyhtään Saaritomarkkinoilla 19.8.2023. Sateesta huolimatta saimme hyvän 'saaliin': lasten tukkivia silmiä ja iloisia hymyjä :-) Katso kuvia tästä.
20.7.2023

Yhteistyössä Kotkas Liikutaa Yhes-hankkeen kanssa järjestetään


HYVÄN TUULEN ONKITAPAHTUMA


keskiviikkona 2.8. klo 10-14


Kotkan Kuusisessa (aloitus kääntöpaikalla telttakatoksessa). Tapahtumassa ongitaan perinteisillä mato-ongilla. Onkiminen omilla tai lainattavilla ongilla. Matoja saatavilla, voit ottaa myös omat. Varaa mukaan muovipussi tai ämpäri kaloja varten. Tarjolla pientä purtavaa ja mehua. Tule ja tuo ystäväsikin. Tapahtuma on maksuton!12.2.2023

Kevätkalastussafari järjestetään Kirkonmaassa 19.-21.5.2023. Lue lisää täältä.


18.9.2022

Uusia kuvia lisättynä 'mökin vuokraus' -osioon. Käy vilkaisemassa :-) Muistathan, että mökin käyttö on seuran jäsenille ilmaista!

12.9.2022

Yhteysalusten talviaikataulu 2022-23 on julkaistu. 

26.11.2021 

Hei, Hiukan asiaa eilisestä syyskokouksesta. Päätettiin laittaa hiukan houkuttimia/etuja jäsenillemme... -Tästäpäivästä eteenpäin Kirkonmaan Koivusalon mökin käyttö on ilmaista seuramme jäsenille sekä heidän perheenjäsenille. Mökissä tulee olemaan 2 makuuhuonetta (8lle hlölle) varattuna/lukittuna seuramme käyttöön. Varaukset ja tiedustelut minun kautta. -Seuramme soutuvene tullaan siirtämään ensikeväänä pois Kirkonmaasta Kymijoelle. Venettä saavat käyttää seuran jäsenet. Veneeseen hankitaan mahdollisesti perämoottori, jota seuralaiset saavat myös käyttää. - Seura julkaisee ns.yhteisöjäsenyyden. Se suunnataan yrityksille yms. Julkaisemme siitä laajemman infopaketin lähipäivinä.. -Keväällä 2022 seuramme suunnittelee yhteismatkaa Venemessuille Helsinkiin, lisäinfoa alkuvuodesta -22 -Kevätsafari järjestetään Kotkan Luovissa 29.4 -1.5.22 -Syyssafari järjestetään Kirkonmaassa 14.- 16.10.22 - Tulevana talvena pidetään jäsenillemme mahd. Pilkkipäivä, infoa lähemmin ensitalvena. Siinähän sitä olikin. Ollaan kuulolla.. Terveisin Olli😃😃🐟🐟

24.10.2021

Syyskalastussafari 2021 saatu päätökseen. Kaloja saatiin muutamia, haukia ja ahvenia sekä yksi särki😁. Kuningaskala meritaimenta yritettiin myös, mutta ei onnistuttu sitä jallittamaan. Perjantaina oli tosi haastellinen keli, mutta muuten ihan yes. Kiitokset kaikille osallistujille, nuorisoakin oli ensikertaa mukana, jotka saivatkin parhaat palkinnot leikkimielisessä Safarin kalakisassa👍👍. Kiitokset myös seuraamme tukeneille yhteistyökumppaneille Mörköpaja sekä Kalastuspiste Kotka. Ensikeväänä jatketaan samoissa merkeissä🐟🐟.

8.4.2021

Tiedote: Kevättaimensafari 2021 joudutaan valitettavasti perumaan vallitsevien corona olosuhteiden takia. Palaillaan lokakuussa asiaan Syyskalastussafarin merkeissä. Terv. Olli🐟🐟

5.2.2021

Otava tiedottaa !! Matkustajamäärän rajoitus astuu voimaan huomisesta 6.2.2021 alkaen. Korona pandemian johdosta THL:n ”ohjeet joukkoliikenteelle” perusteella Suomen Saaristovarustamo Oy on päättänyt rajoittaa Otava aluksen matkustajakapasiteettia, jotta matkustamossa pystytään pitämään etäisyyttä matkustajien välillä. Pitämällä etäisyyttä henkilöiden välillä voidaan vähentää pisaratartunnan riskiä. Mahdollisuuksien mukaan on pyrittävä siihen, että vierekkäisiä penkkejä ei täytettäisi muiden kuin samaan talouteen kuuluvien tai muuten läheisessä kontaktissa olevien kohdalla. Lisäksi suositellaan erittäin vahvasti, että kaikilla matkustajilla olisi kasvomaskit puettuna kasvoilleen koko matkan ajan. Matkustajakapasiteetin rajoittamisella pyritään turvaamaan matkustajien terveysturvallisuus ja turvaamaan Otavan henkilökunnan toimintakyky, jotta liikenne jatkuisi keskeytyksettä pandemian kestäessä kaikkiin Kotka- Pyhtää reitin liikennealueella oleviin saariin. Edellä mainituista syistä yhteysalus Otavan matkustajakapasiteettia rajoitetaan toistaiseksi 50:neen henkilöön. Asiasta on sovittu Varsinais- Suomen ELY-keskuksen kanssa, joka toimii liikenteen palvelun tilaajana. Terveisin, Capt. Pasi Roos Turvallisuus- ja liikennejohtaja Master Mariner Master of Maritime Management +358 50 541 0838 pasi.roos@finferries.fi

30.1.2021

Seuramme Facebooktili asetuksia on muutettu seuraavasti. 1. Kaverisi , joka on jo Facebookissa tili hyväksyy automaattisesti, sinun kutsuessasi häntä ryhmäämme. 2. Henkilö joka ei ole ryhmäläisen ystävä, hyväksytään ylläpitäjien toimesta. MUISTETAAN PITÄÄ KESKUSTELU ASIALLISENA. Pistäkäähän pyyntöjä ilmoille😀😀 

25.1.2021

Seurallamme on uusi mökkimajoitusmahdollisuus. Katso tarkempia tietoja kohdasta mökin vuokraus. Tietoja päivitetään vielä kevään aikana!

23.1.2021

Lahjoita meritaimenistutuksiin! Suomenlahden Meritaimentoimikunta täyttää tänä vuonna 50-vuotta ja juhlan kunniaksi järjestämme pienkeräyksen, jolla sinä voit lahjoittaa rahaa kevään 2021 meritaimenistutuksiin Suomenlahden merialueelle. Lahjoittamallasi summalla toimikunta istuttaa meritaimenen poikasia toivomallesi alueelle.Maksutiedot näet alla.

Saaja: Suomenlahden meritaimentoimikunta Tilinumero: FI07 4730 0010 0163 59 Viesti-kenttään LAHJA ja toivomasi istutuskunta: Loviisa, Porvoo, Sipoo, Helsinki, Kirkkonummi, Inkoo, Raasepori tai Hanko

(Teksti kopioitu)

26.10.2020

Syyskalastussafari 2020 vietettiin Kotkan Leirikeskus Luovissa. Paikka osoittautui erinomaiseksi kokonaisuudeksi. Kalojakin saatiin, perjantaina ahventa tuli hyvin sekä muutama hauki. Lauantaina allekirjoittanut sai taimenenkin(45cm c&r).

Tullemme järjestämään jatkossakin Luovissa seuramme Safareita yms.Palaillaan asiaan jo varmaan ensi keväänä..

Lopuksi erikoiskiitokset toimintaamme tukeneille:

Kotkan Kiinteistöpalvelu, Kymin Kalastuspiste, Mörköpaja  sekä PK-maalaus.

Ja tietenkin suurin kiitos Safariin osallistuneille😀😀👍👍

Kevättaimensafari 2019 voittaja Markus ja taimen 53cm.

Kevättaimensafari 2019 voittaja Markus ja taimen 53cm.

13.5.2019

Otavan määräaikaistelakoinnin johdosta Finnö tulee liikennöimään Kotka-Pyhtää -reitille 13-26.5.2019.

Reitillä liikennöi tuolloin Tekla I ja Finnö.

Finnön matkustajakapasiteetti on 50 henkilöä ja alukselle mahtuu 2 Henkilöautoa.

Finnö aluksella vastataan Otavan puhelinnumerosta.

Kevättaimensafari saatiin eilen päätökseen. Osallistujia oli tosihyvin ja saalistakin saatiin jonkinverran. Veden jäähtyminen perjantaina osoittautui haastavaksi kuitenkin lauantaina ja sunnuntaina..
Tästä on hyvä taas jatkaa ja moni onkin jo kysellyt syksyllä järjestettävää Syyssafaria..aivan varmasti järjestetään.
Lopuksi kiitokset kaikille osallistujille sekä erityiskiitokset apulaisille..Sami,Peku ja Maarit. Suuret kiitokset myös yhteistyökumppaneiile/sponssoreille... Mörköpaja (Jouni Tompuri), Kotkankiinteistöpalvelu (Mikko Pirinen), Pohjoiskymenmaalaus sekä Kodinkonehuolto Hosko&Myyry
KIITOS😊😊

Sihteerikkö syyskalassa.

Sihteerikkö syyskalassa.

22.10.2018

Syyskalastussafari 2018 saatu päätökseen. Saatiin kalojakin vähän näytille,tosin alamittaisia, mutta parempi kuin ei mitään..😊 Fiilikset mitä mahtavimmat..kiitokset kaikille osallistujille sekä yhteistyökumppaneille  Mörköpaja sekä Kalastuspiste Kotka....Ensi keväänä uudestaan taas mestoille😊

5.9.2018

5.7.2018

Voimassa: Toistaiseksi

JULKAISTU 04.07.2018 12:59

Otava on toistaiseksi poissa liikenteestä teknisen vian vuoksi. Liikennöintiä hoitavat vara-alukset Tekla 1 ja Finnö nettisivuilla julkaistun aikataulun mukaisesti (www.finferries.fi). Matkustajakapasiteetti vuoroilla on aiempaa alhaisempi, mutta vuoroja on lisätty. Teklaan mahtuu 100 matkustajaa ja Finnöön 36 matkustajaa. Pyydämme erityisesti Kirkonmaahan menijöitä tarkistamaan muuttuneet lähtöajat. Poikkeustilanteesta johtuen autojen kuljettamista joudutaan rajoittamaan. Pahoittelemme aiheutunutta häiriötä.

Lisätietoja aluksilta 
Finnö 0400-320098
Tekla I 0400-947703

17.6.2018

Kirkonmaan juhannusjuhlat  22.-23.6.

Linnakekerholla pubi auki klo.14-02, virvokkeita ja purtavaa löytyy. Juhannuskokko grillipaikalla. Seuramme mökki vapaana ja varattavissa jäsenille koko juhannuksen ajan. Rivitaloasuntoja myös vuokrattavissa.

7.5.2018

Taimensafari 2018 on saatu päätökseen. Fiilis oli mitä mahtavin ja kelitkin suosivat osallistujia. Meritaimenet pysyivät piiloissaan,lukuunottamatta yhtä karkuutusta ja yhtä seuriota. Tästä on hyvä jatkaa..😊😊. Syksyllä taas uusiksi, tod.näk.lokakuussa, ilmoittelemme tapahtumasta ajoissa kotisivuillamme.Laitamme myös valokuvia Safarista lähiaikoina kotisivuillemme.  

13.4.2018

Uusi kesäkauden 2018 aikataulu löytyy nyt netistä http://www.finferries.fi/media/aikataulut-2018/kotkan-reitti-kesaaikataulu-2018.pdf. Linkki myös näillä sivuilla täällä. Ja ei kun saarireissuja suunnittelemaan :-)

11.3.2018

Taimensafari 2018 on siirretty pidettäväksi 4.-6.5.2018 jäätilanteen takia.

17.2.2018

Seuramme järjestää taimensafarin 20.-22.4.2018 Kotkan Kirkonmaan saaressa. Katso lisätietoja Taimensafari 2018 -sivuilta.

31.1.2018

Kotisivuillemme lisätty uusi "tapahtumia-osio". 

23.10.2017

Syyskalastussafari saatiin eilen päätökseen. Kiitos kaikille osallistujille, sekä huoltojoukolle sekä kalastusopas Pyry Granlundille. Kiitos myös Joppe sekä Kotkansaaret. Kalantulo oli tiukassa, mutta saatiin sentään loppumetreillä vähän tulostakin. Laitamme leiristä lähipäivinä kuvia kotisivuillemme.

Näillänäkymin myös ensivuonna olisi pari samantyylistä tapahtumaa tulossa, palaamme niidenosalta keväällä asiaan..

Seuramme Rs-keskiö mökistä on otettu vesi pois päältä talvenajaksi, myöskään rantasaunalle ei tule vettä. Mökkiä voi silti vuokrata talvellakin...lämmitys toimii..

12.10.2017

Rs Keskiö-mökin pönttöuunit on nyt käyttövalmiit. 2 kpltta peltejä puuttuu vielä, mutta tulevat lähipäivinä paikoilleen. Saa siis käyttää..😊😊😊

2.10.2017


Yhteysaluksien aikatauluissa on otettu talviaikataulut (lokakuun väliaikainen aikataulu) käyttöön, löytyvät kotisivuiltamme linkin kautta, kohdasta "yhteysalukset"

8.8.2017

Seuramme Rs-Keskiö mökkiin tulee nyt myös vesi.

6.8.2017

Syyskalastussafari Kirkonmaassa 20.-22.10.2017. Lisätiedot ja yksityiskohdat kohdasta "Syyskalastussafari.

4.8.2017

Kotisivujen valikkoon lisätty "yhteistyökumppaneita"-osio, käykää tsekkaamassa.

10.7.2017

Heipä vaan kaikki,
Sunnuntaina 16.7. olisi tarkoitus pitää Kirkonmaassa seuramme pienvenelaituri talkoot. Kaikki on vähän auki miten suunnitelma toteutetaan, mutta tutkitaan ja hutkitaan mitä pystytään ja mitä materiaalia satutaan saaresta löytämään. Suunniteltu on sen verran, että laiturista tulisi suunnilleen sen kokoinen, että siinä mahtuisi 2-4 pienvenettä mahdollisesti olemaan. Kelluketynnyreitä on tulossa 3 kappaletta. Jos jollakin on tiedossa lisää tynnyreitä, niin seura on kiinnostunut ostamaan niitä edullisesti.
Tulkaahan kaikki mukaan suunnittelemaan ja huhkimaan tai sitten vaan muuten hengessä mukana olemaan. Perinteisesti tietenkin makkaraa ja kahvia on tarjolla seuran puolesta.
Tervetuloa,
(Alkaen n.klo 10)

13.6.2017

Hei taas, 
Keskiö-mökin varausjärjestelmä pyritään laittamaan mahdollisimman nopeasti kotisivujen kautta toimivaksi. Toistaiseksi kuitenkin varaukset minun tai Pian kautta puhelimitse. Hyvää kesää kaikille. Terv, Pj.

31.5.2017

Päivitystä venevuokrahintoihin: soutuvene seuran jäsenille ilmainen :-)

30.5.2017


Kotisivuillemme on lisätty uusi "Kalapäiväkirja" osio. Voit laittaa Puheenjohtajalle kuvia kalasaaliista, joita olet saanut. Mielellään paino ja pituus mukaan jos mahdollista. Voit myös kertoa mistä saalis tuli yms.

18.5.2017

Olemme hankkineet seuramme mökkiin avainkopioita. Avaimen voi lunastaa itselleen hintaan 10€.  Pantti palautetaan jos avaimen haluaa palauttaa. Avaimen voi lunastaa itselleen vain seuran jäsen. Jos haluat itsellesi avaimen, ota yhteyttä seuran puheenjohtajaan.

16.5.2017

Hei vaan,
Seuramme tarvitsisi valmista polttopuuta saareen mökille, saunaan ja grillille. Puuta on ja pelit ja vehkeet löytyy, joten kaikki jotka vain suinkin kykenee ja pystyy niin tervetuloa PUUTALKOISIIN viikonloppuna 20.-21.5. Kirkonmaahan mökkimme kupeeseen. Kahvia ja makkaraa.

11.5.2017

Seurallemme on perustettu Facebook-ryhmä. Löytyy fb:sta haulla "Kotkan saaristokalastajat". 

9.5.2017

Venevuokraus yhteistyö aloitettu Mörköpajan kanssa. Perämoottorillisia soutuveneitä (2kpltta) voit vuokrata seuran jäsenenä 10% normaalia edullisemmin. Vuokra hinnat löytyvät "Mökin vuokraus" sivulta. Veneet ovat Kirkonmaan kioski laiturissa.

6.5.2017

6.5.2019.

3.10.2018

Yhteysalusten talviaikataulut julkaistu, löytyvät osoitteesta www.finferries.fi tai tästä linkistä

Rapalarahaston tuotetukipaketti saapui vihdoinkin pitkän odotuksen jälkeen seurallemme. 2 kpltta laadukkaita Shimanon keloja, 4 kpltta vapoja,uistimia, pihdit ja lippiksiä.
Seuralaiset saavat käyttää tuotteita esim.safareiden yhteydessä, mutta myös vaikka mökinvuokrauksen yhteydessä.
Ei kun kalastelemaan..😊😊🐟🐟

7.8.2018

Heips,
Syyskalastussafari 2018 ajankohdaksi on varmistunnut. 19.-21.10.2018. Yksityiskohdat ja tarkemmat aikataulut ilmoittelemme lähiaikoina, pysykäähän kuulolla.😊😊

5.8.2018

Yhteysalus Otava on palannut liikenteeseen, normaali kesäaikataulu voimassa.

Aikataulu löytyy kotisivuiltamme (www.kotkansaaristokalastajat.fi) tai yhtiön omilta sivuilta ( www.finferries.fi)😊


Seuramme päämökki Kirkonmaassa on saatu asumiskuntoon. Mökissä on sähköt. Varustukseen kuuluu tällä hetkellä mm, jääkaappi (pakastelokerolla), mikro, keittotaso, kahvinkeitin sekä sähköpatteri. Nukkumapaikkoja on 4lle hengelle. Ruokaluvälineitä ja ruuanlaittovälineitä on mökissä jonkinverran. Vettä mökkiin ei tule, mutta vettä voi noutaa esim. vieressä olevalta rantasaunalta. Mökkiä päivitetään vielä kevään mittaan. 

3.5.2017

Kesätyö rekrytointi saatiin päätökseen ja työläiset on valittu kesäksi, onnea valituille. Kiitos myös kaikille muille, jotka hakivat, mutta eivät tällä kertaa tulleet valituksi. Hakemuksia tuli runsaasti.

Seuramme kauden avajaiset lauantaina 6.5. Kirkonmaassa. Laitetaan mökkiä ja paikkoja kuntoon. Myös kahvilan avajaiset. Tervetuloa!

Pete ja taimen, Kirkonmaan eteläkärjestä syksyllä 2016.

Pete ja taimen, Kirkonmaan eteläkärjestä syksyllä 2016.

Jaa tämä sivu